RUG werd meerdere keren aangevallen door cybercriminelen

nieuws
Foto: Mike MacKenzie via Flickr & Wikimedia Commons (CC 2.0 SA)

De Rijksuniversiteit Groningen is meerdere keren aangevallen door internetcriminelen. Dat stelt een medewerker van het CIT (Centrum voor Informatie Technologie) woensdag in een interview met de Ukrant.

Volgens communicatieadviseur Sander van Lien van het CIT zijn er meerdere keren aanvallen gepleegd op de ICT-systemen van de universiteit. Omdat het om gevoelige informatie gaat, wil de universiteit niet zeggen waar de aanval heeft plaatsgevonden en wat de oorzaak was van het ‘lek’. Mogelijk hebben de aanvallen al enige tijd geleden plaatsgevonden. Gelukkig kon het CIT bij alle cyberaanvallen op tijd ingrijpen en erger voorkomen.

Vanaf juni zullen studenten en medewerkers van de RUG extra veiligheidsmaatregelen aantreffen als ze proberen in te loggen. Naast een wachtwoord moeten studenten, via een app of een speciale token, een twee authenticatie opgeven naast hun wachtwoord om toegang te krijgen tot RUG-systemen.