Mediterraan gevoel in Plantsoenbuurt: “We krijgen zulke leuke reacties”

nieuws
Foto: Erick Bakker

Enthousiaste reacties. Dat is wat eigenaar Kees Douma van café Bramble aan de Noorderstationsstraat krijgt naar aanleiding van de inrichting van zijn nieuwe terras.

“Eigenlijk wilden we dit al veel eerder doen”, vertelt Douma. “Maar de coronacrisis heeft het allemaal wat vertraagd. Met de versoepelingen van de afgelopen periode hebben we nu besloten om wel door te pakken, en de reacties zijn louter positief.” Aan de zijde van de Noorderbuitensingel heeft Douma afgelopen week een terras ingericht. “Op de stoep hadden we altijd al een terras en de afgelopen jaren richtten we ook een terras in aan de zijde van de straat. Dit moest echter iedere dag weer afgebroken worden. We hebben nu toestemming gekregen om dit terras het hele seizoen te laten staan.”

“Wijn stond nog in de vaten”
Afgelopen week vond de inrichting plaats. “We wilden er iets leuks van maken. We hebben oude wijnvaten op de kop weten te tikken, die hebben we gevuld met potgrond en daar hebben we mooie planten ingezet. Ik zal je eerlijk zeggen dat toen we de wijnvaten openden, toen stond er nog een laagje wijn in de vaten. Zelf zijn we trots op het eindresultaat. En dat krijgen we ook te horen uit de buurt. Buurtbewoners noemen het een aanwinst voor de wijk, anderen hebben het over een mediterraan gevoel.”

Sinds gisteren zijn er versoepelingen doorgevoerd waardoor er zowel binnen als buiten weer meer mag. Blij?
“Ja, absoluut. Maar ondanks dat er weer meer mag is er gisteren niemand binnen geweest. Alle gasten zochten een plekje op het terras. Sowieso hebben we een geweldige week achter de rug. Hopelijk wordt het vandaag ook goed. Op dit moment (13.45 uur, red.) regent het nog. Het is echt druilerig weer. Het zou mooi zijn als straks de zon nog door gaat breken.”

Foto: Erick Bakker
Deel dit artikel: