De Stadswandeling: ”In dit pand zijn twee hele beroemde broers geboren”

Door de coronacrisis wandelen Groningers wat af. In de 26e aflevering van de Stadswandeling bezoeken Beno Hofman en Mirre van de Klok de Hoge der A. 

De Hoge der A is een benaming voor de straat langs de zijde van de (Drentsche) Aa. Deze rivier loopt dwars door Groningen heen. De Hoge der A is bekend om haar historische panden en wordt vaak geschilderd door onder andere de schepen die hier liggen. Deze schepen worden ook wel de bruine vloot genoemd.

In deze aflevering van de Stadswandeling besteden Beno en Mirre aan een aantal historische panden aandacht. Zo waren er bijvoorbeeld veel bierbrouwerijen aan de A gevestigd. Net zoals de bierbrouwerij De Keizer.

Beno en Mirre staan ook stil bij het geboortehuis van twee zeer bekende Groningse broers.

In de volgende aflevering van de Stadswandeling bezoeken Beno en Mirre de Noorderplantsoenbuurt.

Deel dit artikel: