Chris Garrit teleurgesteld: geen zweefmolen bij EM2

nieuws
Foto: EM2 Groningen

Chris Garrit van de evenementenlocatie EM2 is erg teleurgesteld in het gemeentebestuur. Burgemeester Koen Schuiling zou op het laatste moment hebben verboden dat een antieke zweefmolen bij EM2 werd geplaatst.

Garrit zegt dat op 1 maart een vergunning voor plaatsing van de zweefmolen was aangevraagd. Op 10 maart had hij toestemming van de gemeente gekregen. De meer dan honderd jaar oude zweefmolen zou komende vrijdag een plekje krijgen.

Volgens Garrit is alles binnen de regels gegaan, maar Schuiling heeft er een streep door gezet. Er zou een precedentwerking vanuit gaan, en er zou niet voldaan kunnen worden aan de 1,5 meter afstand-regeling. Garrit vindt dat vreemd, gezien het feit dat er elders in het land alweer kermissen mogelijk zijn.