Camera voor succesvolle boring naar aardwarmte krijgt bijna 40.000 euro subsidie

nieuws
Foto via Provincie Groningen

Het bedrijf  ‘Deep Atlas’ uit Groningen krijgt 38.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor een camera, waardoor bodemboringen naar aardwarmte vaker succesvol zijn.

Deep Atlas zal, zo stelt de provincie Groningen, als eerste in Nederland over deze speciale camera beschikken en daarmee bijdragen aan verduurzaming van energiegebruik. De camera wordt ingezet om geschikte locaties te vinden voor boringen naar aardwarmte. Het bedrijf werkt hierbij nauw samen met de Rijksuniversiteit Groningen.

Het geld voor de camera komt uit het Coronafonds, bedoeld om Groningen sterker uit de coronacrisis te laten komen. Met deze regeling ondersteunt de provincie innovatieve en duurzame projecten van middelgrote en kleine bedrijven, die bijdragen aan een toekomstbestendige economie.

Deel dit artikel: