Vanaf september geen anderhalve meter meer bij colleges van RUG

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Studenten hoeven, als de coronamaatregelen zo blijven als ze nu zijn, vanaf het nieuwe collegejaar geen anderhalve meter afstand meer te houden tijden colleges. Volgens de UKrant heeft het bestuurscollege van de universiteit dinsdag besloten om deze koers te gaan varen.

In het zogenaamde ‘scenario 3’ van de RUG, waar het CvB zich nu op richt, kunnen groepen van maximaal 75 studenten bij elkaar komen zonder anderhalve meter afstand te houden. Mondkapjes blijven echter wel verplicht.

Tot nu toe richtte de RUG zich op een scenario, waarbij wel anderhalve meter afstand nodig zou zijn. Maar rector magnificus Cisca Wijmenga is stelt blij te zijn dat een ‘normaler’ scenario mogelijk is voor volgend jaar.

Deel dit artikel: