Meer dan 500 tips voor journalisten over Shell Papers

nieuws
Foto: Follow the Money

Het publiek blijft gestaag doorgaan met het doorspitten van de zogenaamde Shell Papers’, om zo aanwijzingen te leveren aan de redacties van RTV Noord, RTV Drenthe, Follow the Money en het Platform Authentieke Journalistiek.  RTV Drenthe meldt donderdagmiddag dat de 500ste tip inmiddels is doorgegeven.

Journalisten van de eerder genoemde media willen achterhalen hoeveel invloed Shell en haar dochterbedrijf NAM hebben op overheidsbesluiten. Daarvoor werden alle documenten opgevraagd die daar betrekking op hebben. Inmiddels zijn zo’n 17.000 documenten in het bezit van de journalisten, maar er worden nog zo’n 50.000 documenten verwacht. Dat betekent ruim een miljoen A4’tjes.

Hulp blijft daarom hard nodig, zo stellen de deelnemende media binnen het onderzoek. De documenten zijn hier te vinden.