Kransen en bloemstukken gelegd bij oorlogsgraven en monumenten in gemeente

In afgeslankte vorm legde een kleine afvaardiging van de Stichting 4 Mei dinsdagochtend kransen en bloemstukken bij verschillende monumenten in de gemeente en bij oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog.

De twee bestuursleden van de Stichting legden onder andere kransen bij het Verzetsmonument en bij de Joodse begraafplaats (op en bij de Zuiderbegraafplaats) en het NS-monument en het Indië-monument op de Selwerderhof. Net als vorig jaar was er geen publiek welkom bij de rondgang van de bestuursleden langs de monumenten.

Later op de middag zal burgemeester Koen Schuiling aanwezig zijn bij een kranslegging bij het Joods monument aan de Hereweg en bij het Stadhuis aan de Radesingel. Ook hierbij is geen publiek welkom.

Dinsdagavond leggen burgemeester Koen Schuiling en Commissaris van de Koning René Paas een krans bij het monument op het Martinikerkhof, nadat er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht zijn gekomen. Burgemeester Schuiling zal dan ook een toespraak houden. RTV Noord gaat de herdenking live op televisie en internet uitzenden.