Geen Robben bij voorlopige EK-selectie Oranje

sport
Foto: Joris van Tweel

Bondscoach Frank de Boer is zijn uitspraken van afgelopen maandag nagekomen en heeft Arjen Robben niet toegevoegd aan de voorlopige selectie van het Nederlands Voetbalelftal voor het aankomende EK.

De KNVB maakte de voorlopige selectie voor het EK vrijdagmiddag bekend. Hans Hateboer en Jeremiah St. Juste zijn wel bij de 26 geselecteerden voor Oranje. Ook oud-FC’ers Daley Blind en Marco Bizot gaan mee op trainingskamp in Portugal.

Afgelopen maandag zette De Boer de deur voor Robben nog enigszins op een kier. Maar de bondscoach besloot de prestatie van de 37-jarige Bedumer tijdens de uitwedstrijd tegen FC Emmen ‘langs de zijlijn te parkeren’. Volgens De Boer heeft Robben de laatste jaren te weinig gespeeld.

Robben zelf liet, na de gewonnen wedstrijd, desgevraagd weten wel open te staan voor een uitnodiging. Als Robben voor vrijdag gebeld zou worden door De Boer, zou de 37-jarige Bedumer geen nee zeggen. Maar ook Robben zelf stelt realistisch te blijven en zich te focussen op de voortgang van zijn fitheid in de komende periode.

Spelers die op voorlopige lijst ontbreken, kunnen door De Boer nog alsnog worden opgeroepen voor het EK. De vandaag aangekondigde eerste selectie speelt op 2 juni een oefenduel met Schotland. Op 6 juni oefent Oranje in Enschede tegen Georgië.