55 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 142 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen vierentwintig uur 55 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden nog eens 87 nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen werden veertien besmettingen meer vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden 58 besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Midden-Groningen (14).

Eén inwoner van de gemeente Groningen werd opgenomen in een ziekenhuis vanwege een coronabesmetting. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld in de provincie. Maandag maakte het RIVM ook melding van één ziekenhuisopname en nul sterfgevallen in de provincie Groningen.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 55 1 0 Midden Groningen 14 0 0
Stadskanaal 10 0 0 Het Hogeland 11 0 0
Veendam 3 0 0 Westerkwartier 13 0 0
Pekela 8 0 0 Eemsdelta 9 0 0
Oldambt 2 0 0 Overig 4 0 0
Westerwolde 13 0 0
Totaal 142 1 0

Landelijk meldt het RIVM 5.586 nieuwe besmettingen, 324 minder dan gisteren. Dinsdagochtend lagen er 2.480 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er zeven minder dan maandag. Bij het RIVM werden 44 overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag zeventien.