Werkman Stadslyceum Sint Jansstraat ontruimd vanwege dreiging (update)

De politie heeft donderdagmorgen het H.N. Werkman Stadslyceum aan de Sint Jansstraat ontruimd vanwege een dreiging.

Volgens de politie vond de ontruiming plaats vanwege de veiligheid. De dreiging wordt heel serieus genomen. De politie is in en om de school bezig, de achtergronden van de dreiging te onderzoeken.

“We nemen het uiterst serieus,” aldus een politiewoordvoerder. “We doen daarom een groot recherche-onderzoek. Over de aard en omvang van de dreiging kunnen wij gedurende het onderzoek nog niets zeggen. Wanneer er meer duidelijk is, maken wij dat bekend.”Volgens leerlingen zou er een foto van een pistool naar de schoolleiding zijn gestuurd, maar dat wordt niet bevestigd.

Ook bij CSG Kluiverboom was politie aanwezig, omdat daar de VMBO afdeling van het H.N. Werkman is. De politie hield deze school ook in de gaten, omdat de naam van deze school deels overeenkomt met Werkman Stadslyceum.

Update 15-04-2021, 17.10 uur:

De politie kan nog steeds geen details prijsgeven over de inhoud van de dreiging. De politie bevestigt wel dat er, tot nu toe, niemand aangehouden is in deze zaak. Het onderzoek gaat daarom verder.

De politie doet daarnaast een getuigenoproep, evenals een oproep aan de dader om zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000.

 

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto 112groningen. Martin Nuver
Foto Martin Nuver, 112groningen.nl
Deel dit artikel:
Adverteren?