Vaarseizoen gaat zaterdag van start; bruggen en sluizen ruimer bediend

nieuws
Foto: Erick Bakker

Vanaf aanstaande zaterdag worden de bruggen en sluizen in de provincie Groningen weer vaker en ruimer bediend voor de scheepvaart. 

Tussen 1 mei en 1 oktober gelden er ruimere bedieningstijden op de meeste vaarwegen, om de recreatievaart ruim baan te geven tijdens het vaarseizoen.  Vorig jaar was de provincie nog genoodzaakt om de start van het vaarseizoen uit te stellen, vanwege grote onzekerheid door de escalerende coronapandemie.  De bediening op afstand kon niet op volle mankracht draaien, als gevolg van de anderhalvemeterregel.

Dit jaar is het plan om de vaarwegen open te hebben en houden tijdens het vaarseizoen. Bedieningstijden zijn echter niet definitief, want de huidige situatie omtrent het coronavirus zorgt ook dit jaar voor veel onzekerheid.

De nieuwe bedieningstijden zijn te vinden op deze webpagina van de provincie over vaarwegen. 

Deel dit artikel: