Uitspraak in moordzaak Hoogkerker restauranthouder vervroegd

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

De rechtbank in Groningen gaat aanstaande vrijdagmiddag al een uitspraak doen in de zaak tegen de drie verdachten in de moordzaak rond Lazaros Kounatidis uit Hoogkerk. Deze uitspraak werd op 17 mei verwacht.

Hoewel het onduidelijk is waarom de rechter de uitspraak naar voren heeft geschoven. Maar het lijkt waarschijnlijk dat de rechtbank om een nieuw onderzoek zal vragen aan het Openbaar Ministerie. De andere optie zou zijn dat de rechter de verdachten nu al zou ontslaan van rechtsvervolging, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Eén van de drie verdachten moet de restauranthouder om het leven hebben gebracht met messteken.

Het vermoeden bestaat dat de rechtbank, uit het bewijs wat nu op tafel ligt, niet kan bepalen wie verantwoordelijk is voor de dood van Kounatidis. De drie verdachten ontkennen allemaal dat ze de fatale messteken hebben toegebracht.

Kounatidis kwam om het leven tijdens een vechtpartij in Hoogkerk, die plaatsvond op 16 augustus 2020. Hij kwam zijn zoon te hulp toen die ruzie had met drie voormalige vrienden. Daarbij zouden beide partijen geweld hebben gebruikt. Het slachtoffer overleed als gevolg van enkele messteken in de rug.