OM wil celstraf en tbs met voorwaarden voor verdachte steekpartij bij Lentis aan Hereweg

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

Een 43-jarige man uit Stadskanaal moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, een jaar celstraf en tbs met voorwaarden opgelegd krijgen. De man wordt ervan verdacht dat hij een medewerker van Lentis heeft neergestoken. Het incident vond vorig jaar juni plaats in een kliniek aan de Hereweg in Groningen.

Volgens RTV Noord vindt de Officier van Justitie dat de verdachte met opzet heeft gehandeld. Deskundigen stellen echter dat de man leed aan een psychose ten tijd van de steekpartij. Daarom zou hij niet weten wat hij deed en in een opwelling hebben gehandeld.

De steekpartij werd volgens het OM echter aangekondigd door de man. Gedwongen injecties tegen zijn wanen vielen niet lekker bij de dader, die al jaren lijdt aan schizofrenie. De man ‘flipte’ toen het slachtoffer een gesprek met hem begon over de injecties. Vervolgens stak hij in op de GGZ-medewerker. Het slachtoffer raakte niet levensbedreigend gewond door de steekpartij.