NDC Mediagroep schrapt honderd banen

nieuws
Google

De NDC mediagroep schrapt 100 van de 580 banen en maakt een strategische ommezwaai. Dat is hard nodig om de mediagroep in financieel opzicht weer gezond te maken.

De NDC mediagroep is uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad, Daarnaast geeft ze meer dan 35 nieuws- en weekbladen uit en beheert ruim 50 digitale regionale kanalen.

De helft van de ontslagen gaat ten koste van advertentieverkopers. Volgens directeur Koos Boot kost het binnenhalen van kleine advertenties meer dan dat ze opbrengen. Ook gaat er veel veranderen in de werkwijze van de redacties. Er wordt meer aandacht besteed aan het online publiceren van berichten en aan video- en audioverslagen. Video en audio worden geïntegreerd in de redactie.

Eigenaar Mediahuis nam eind vorig jaar voor een symbolisch bedrag van 2 euro de NDC Mediagroep over. De Mediagroep kampte toen al met een schuld van vele miljoenen. “De maatregelen moeten leiden tot een duurzaam gezonde onderneming. Daarbij staat het belang en de continuïteit van de onafhankelijke journalistiek voorop,” aldus Koos Boot.