AFGELOPEN: FC Groningen – SC Heerenveen (0-2)

sport

8Vandaag kan een hele mooie dag worden: niet alleen speelt FC Groningen de Derby van het Noorden tegen SC Heerenveen, Arjen Robben is onderdeel van de wedstrijdselectie en gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn rentree maken voor de Trots van het Noorden. Volg het hier live vanaf 14:30!

 

AFGELOPEN. SC Heerenveen wint met 0-2 van FC Groningen in de Derby van het Noorden. Het hoogtepunt van deze middag is echter de rentree van Arjen Robben die laat zien zijn klasse nog niet te hebben verloren.

 

90+3’ Bijna Robben.. In het strafschopgebied haalt Robben uit met zijn linkerbeen: naast. De Bedumer leek wat uit balans.

90+1’ Zes minuten extra tijd..

86’ De beslissing. FC Groningen verdedigt matig en Halilovic kan makkelijk binnen tikken op aangeven van H.Veerman: 0-2.

84’ Een heerlijke een-twee met Arjen Robben. De bal lag op de rand van het strafschopgebied voor het gouden linkerbeen. De aanname was niet genoeg. In alles is de klasse van de rechtsbuiten nog te zien.

80’ Hier had Van Bergen de tweede moeten maken voor SC Heerenveen. Van dichtbij krult hij de bal over het Groninger doel.

77’ Wat een bijzonder moment. Tot twee keer toe gaf zijn lichaam hem een flinke klap in het gezicht dit jaar, maar stoppen deed het hem niet. Voor de derde keer in dit Eredivisie-seizoen komt Arjen Robben in actie voor zijn jongens club. De 96-voudig international vervangt Da Cruz. El Messaoudi wordt vervangen door Lundqvist.

71’ Doelpunt SC Heerenveen. Padt deed aan flinke psychologische oorlogvoering, maar baten mocht het niet. Veerman stuurt de keeper naar de verkeerde hoek: 0-1.

70’ Penalty SC Heerenveen. Henk Veerman v Padt.

69’ De VAR gaat kijken.. Was de overtreding binnen het strafschopgebied en krijgen de Friezen een penalty? Het lijkt er wel op.

68’ Gudmundsson werkt Floranus naar de grond vindt scheidsrechter Higler. De bal ligt op de rand van het strafschopgebied klaar voor een vrije trap. Lasse Schone achter de bal..

67’ Ja hoor! Hij loopt warm: Arjen Robben.

65’ De spits alweer op de grond en lijkt nu last te hebben van zijn stuitje.

62’ Strand Larsen zit op het veld en moet behandeld worden aan zijn onderbeen.

53’ Weer Padt! De doelman keert nu een schot van alweer Henk Veerman.

51’ Ludogorets zal toch met een glimlach kijken naar de Derby. De club ziet haar toekomstige keeper Padt de zoveelste goede redding brengen. Deze keer op een poging van Henk Veerman.

50’ Van Kaam grijpt goed in wanneer Woudenberg een kans krijgt namens de Friezen.

47’ Weer een grote kans voor FC Groningen.. Invaller Joosten krijgt de bal bijna achter Mulder.

46’ De tweede helft is van start. Bij FC Groningen een opmerkelijke wissel: Tomas Suslov is vervangen door Patrick Joosten. Een blessure bij de Slowaak?

 

Het is rust. 

 

45+1’ Wat een redding van Padt.. De doelman keert een schot van Joey Veerman met stijl.

38’ Weer een goede redding van Padt. Nu op een schot van Van Bergen.

35’ Strand Larsen probeert het vanuit een lastige hoek: Mulder kan de bal makkelijk pakken. Even later volgt een schot van Da Cruz.

28’ Padt redt prima op een schot van Halilovic.

18’ Die moest er toch in.. El Messaoudi stuurt Alessio Da Cruz weg en heeft Strand Larsen met zich mee. Hij besluit voor eigen succes te gaan en ziet Mulder redden op zijn schot.

15’ Fantastische redding van Sergio Padt. Henk Veerman wordt weggestuurd en neemt de bal op de pantoffel. De doelman verdwijnt naar de hoek en redt stijlvol.

12’ Het is bijna een wonder dat het 0-0 staat. Eerst een grote kans voor Mo El Hankouri en later voor Strand Larsen. Mulder pareert.

3’ Wat een kans voor Strand Larsen.. Een fantastische voorzet van Gudmundsson, echter schiet de Noorse spits over voor de neus van Mulder.

2’ El Hankouri sticht gevaar met een goede voorzet.

1’ Er is afgetrapt. De Derby van het Noorden is los! 

 

 

Eerder dit seizoen eindigde de Derby van het Noorden in 1-1. SC Heerenveen was zeker de eerste helft de heersende ploeg, door prachtige treffer van Tomas Suslov eindigde het affiche in een gelijkspel. Vandaag zal FC Groningen moeten uitkijken voor de gevaarlijker Van Bergen en Joey Veerman. Bij FC Groningen zit Arjen Robben op de bank. De sterspeler kan wellicht vandaag zijn rentree maken in het elftal van Danny Buijs. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Van Hintum, Dammers, Itakura; El Hankouri, El Messaoudi, Van Kaam, Gudmundsson; Suslov; Da Cruz, Strand Larsen

Opstelling SC Heerenveen: Mulder, Floranus, Van Hecke, Dresevic, Kaib, Schone, Halilovic, J. Veerman, De Jong, H. Veerman, Van Bergen

Scheidsrechter: Dennis Higler