Groningen staat voor op Leeuwarden bij NK Tegelwippen

nieuws

Na de eerste acht dagen van het NK Tegelwippen staat Groningen voor op concurrent Leeuwarden. Met een totaal van 2.456 gelichte tegels, 10,54 per inwoner, staat Groningen op de zesde plek van Nederland.

Wethouder Glimina Chakor daagde de gemeente Leeuwarden hoogstpersoonlijk uit voor een derby bij NK. Waar Leeuwarden na de eerste dag een voorsprong leek te nemen, staat Groningen na een week aan kop. De Friese hoofdstad staat nu op 9.06 tegels per inwoner.

Het doel van het NK is om zoveel mogelijk (tuin)tegels uit de grond te halen en te verruilen voor groen. De Nederlandse gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Daarnaast wordt er iedere maand een ‘Wipper van de Maand’ uitgekozen.

Inwoners kunnen de verwijderde tegels nog tot september aanmelden via de website van de wedstrijd. Een foto van het resultaat dient daarbij als bewijsmateriaal. Het aantal gewipte tegels wordt afgezet tegen het inwoneraantal van de gemeente.