Deelnemers Bedumer Winterloop halen ruim 45.000 op voor kankeronderzoek in UMCG

nieuws

De verschillende kleine acties die in het afgelopen jaar werden georganiseerd namens de Bedumer Winterloop, hebben het UMCG Kanker Researchfonds ruim 45.000 euro opgeleverd. Dat maakte de organisatie van het ‘uitgestelde’ evenement maandag bekend.

Dat de Winterloop in februari niet doorging, kwam niet als een verrassing voor de organisatie. Na een oproep werden er door particulieren en bedrijven kleine acties ondernomen om het broodnodige onderzoek naar kanker te laten doorgaan. Afgelopen week werd de balans opgemaakt.

Met het geld kan een onderzoeksproject van Dr. Jan Jacob Schuringa (UMCG) ruimschoots gefinancierd worden. Het doel van de sponsorloop was 20.000 euro. “Voor het resterende bedrag zullen wij, in overleg met het KRF, een goede bestemming zoeken”, aldus Emiel Venema namens de organisatie.

Deel dit artikel: