Calesthenics: ‘Als ik eenmaal begin met trainen, wil ik niet meer stoppen’

Esaie en Stijn zijn fanatieke sporters en doen niets liever dan trainen in het sportpark bij Dot. Zij doen aan calesthenics, een sport waarbij alleen het lichaamsgewicht wordt gebruikt.

“Als ik eenmaal begin met trainen, wil ik niet meer stoppen, zó leuk vind ik het” zegt Esaie Colas. Hij beoefent de sport nu ruim drie jaar. “Het is voor iedereen toegankelijk omdat je niks anders nodig hebt dan je lichaamsgewicht. Iedereen begint alleen op een ander niveau” zegt Esaie. “Toen in aan deze sport begon wist ik nog niet eens dat het calesthenics heette”, zegt Stijn.

Stijn heeft op het moment een blessure aan zijn elleboog, maar kan zijn benen en core wel blijven trainen. Hij doet dit door oefeningen zoals squats en sit-ups te doen. “Daar heb ik mijn armen niet bij nodig” zegt Stijn.

Deel dit artikel: