Basisschoolkinderen gaan ‘bloembommen’ maken om dijken te versterken

nieuws
Foto: Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum en Waterschap Hunze en Aa’s zijn op zoek naar basisscholen die mee willen doen aan het traject ‘Bloembommen maken in de klas’.

Tijdens het traject maken leerlingen, vanaf groep 3 tot en met groep 8, kennis met het werk van het waterschap. De dijken bloemrijker maken is daar onderdeel van. Door bloemen met sterke wortels te zaaien en minder vaak te maaien, worden de dijken sterker. Door zelf bloembommen te maken en deze op een dijk uit te gooien, moeten de kinderen zich meer bewust worden van het belang van een biodiverse en duurzame dijk.

Basisscholen in het werkgebied van waterschap Hunze en Aa’s kunnen zich tot en met 30 april aanstaande aanmelden voor het traject via deze website.