Vier verdachten aangehouden na woningoverval Winschoten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft afgelopen week een 38-jarige man en een 32-jarige vrouw uit de stad aangehouden, samen met een man uit Roden en een man uit Leek. Ze worden verdacht van oplichting en een woningoverval.

Eind juni vorig jaar werd een man uit Winschoten tot tweemaal toe opgelicht via een chatsite. Beide keren dacht hij een vrouw te zullen ontmoeten, maar dat liep anders. Eén keer werd hem op een listige manier geld afgetroggeld en de andere keer werd hij overvallen.

De politie kwam de verdachten mede op het spoor dankzij tips van burgers. Via social media en het programma Opsporing Verzocht is aandacht gevraagd, en daarbij werden beelden getoond van een grijze stationwagen. Vervolgens is het viertal verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de zaken van oplichting en de woningoverval. Het onderzoek en de verhoren zijn nog in volle gang.