Studenten verfraaien houten bouwschotten bij stationsgebouw

nieuws

De houten bouwschotten aan één zijde van het stationsgebouw zijn de afgelopen tijd verfraaid door studenten Grafische Vormgeving van Academie Minerva.

De bouwschotten bij de winkels zien er netjes uit, maar wel saai. Michael Hermse, beeldman bij Groninger Archieven, liep er regelmatig langs en kwam met het idee om de houten panelen door studenten te laten verfraaien met beelden uit het archief. Hij zocht contact met Groningen Spoorzone, de opdrachtgever van het stationsgebied, en dat leidde tot een opdracht.

Een groep tweedejaars studenten Grafische Vormgeving van Academie Minerva kreeg als opdracht: maak een ontwerp dat de historie van het station en de huidige tijd met elkaar verbindt. Als basismateriaal kregen ze oude beelden van het station, afkomstig van de Groninger Archieven.

Uit zes ontwerpen werd het drieluik “Groeten uit Groningen”van de 20-jarige student Erja Veldhuis gekozen. De kleurige ontwerpen verwijzen naar de Groningse vlag, met kenmerken van tijd, chaos, spoor en uiteraard het iconische ‘Peerd van Ome Loeks‘.

Opdrachtgever Groningen Spoorzone heeft met Groninger Archieven en Minerva afgesproken de samenwerking de komende jaren voor te zetten. Zo krijgen nieuwe studenten straks ook de kans hun ontwerp te tonen aan het reizend publiek van het hoofdstation.