Rook van opstartende kachel laat brandweer in actie komen

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Groninger brandweer moest maandagavond in actie komen aan de Oostersingel voor een vermeende dakbrand. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 18.30 uur bij de hulpdiensten binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Het betrof een melding die als dakbrand was aangemerkt”, vertelt brandweerwoordvoerder Edwin Oosterheerd. “De bewoners hadden de kachel opgestart en daarbij kwam er flink wat rook vrij.” De rook kwam uit een pijp op het dak en werd door omstanders gezien. “Wij zijn ter plaatse gekomen en zijn samen met de bewoners naar binnen gegaan. Uit dat onderzoek bleek de kachel de oorzaak te zijn. Die kachel hebben we geïnspecteerd.”

De bewoners hebben van de brandweerlieden het advies gekregen om de kachel te laten controleren en ook om het schoorsteenkanaal te laten vegen. De Oostersingel was enige tijd afgesloten.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie