RIVM telt 50 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 193 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 50 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen nu 10.242 personen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 10.192. Dit betekent een stijging van 0,5 procent. Eén inwoners uit de gemeente moest opgenomen worden in het ziekenhuis. In de provincie werden in het afgelopen etmaal 193 personen positief getest. De meeste positieve testen werden afgenomen in de gemeente Groningen. In de gemeenten Het Hogeland en Midden-Groningen gaat het om 24 nieuwe gevallen, Eemsdelta 23, Westerkwartier 15, Oldambt en Veendam 14, Stadskanaal 13, Westerwolde 10 en Pekela 6.

Landelijk werden er in het afgelopen etmaal 7.579 personen positief getest. In de ziekenhuizen werden 219 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care kwamen 37 nieuwe patiënten terecht. In totaal liggen er nu 2.187 personen in de ziekenhuizen, dit zijn er 11 minder in vergelijking met dinsdag, waarvan er 625 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 32 nieuwe overlijdens gemeld.