Extra doses AstraZeneca-vaccins voor Groningen

nieuws
Foto Wouter Holsappel. Corona, inenting,vaccinatie

De provincie Groningen krijgt onverwacht een grote dosis AstraZeneca-vaccins. Die zijn bestemd voor mensen tussen de 60 en 64 jaar, mensen met een BMI van boven de 40 en mensen met het syndroom van Down.

Volgens de GIC worden er ook extra vaccins geleverd om niet-mobiele thuiswonende Groningers te vaccineren. Volgende week worden de vaccins afgeleverd bij huisartsen in Groningen. De huisartsen nodigen vervolgens zelf de mensen uit om een vaccinatie te komen halen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Het ministerie houdt zich hierbij aan de adviezen van de Gezondheidsraad. De beschikbaarheid van vaccins bepaalt wanneer de diverse doelgroepen aan de beurt zijn. Mensen uit Groningen zijn als laatste aan de beurt.