Bouw cameramast voor verkeersleiding vanaf Schiphol van start op vliegveld Eelde

nieuws
Foto: LVNL

De eerste voorbereidingen voor de bouw van een speciale cameratoren, voor luchtverkeersleiding vanaf Schiphol, zijn maandagmiddag begonnen op Groningen Airport Eelde. Groningen Airport Eelde-directeur Meiltje de Groot en Malou van der Pal van Luchtverkeersleiding Nederland zetten de eerste spades in de grond. 

Groningen Airport Eelde heeft de Nederlandse primeur van luchtverkeersleiding op afstand. “Dit initiatief sluit aan bij onze ambities op het gebied van innovaties en duurzaamheid”, aldus De Groot. “Dat Groningen Airport Eelde hiermee wederom een pioniersrol mag vervullen, is voor ons een prachtige mijlpaal binnen de actuele thema’s.”

De komende weken legt LVNL de fundering voor de cameramast en wordt de shelter gebouwd. Over enkele maanden wordt de cameramast geplaatst. Na een uitgebreide testperiode moet, over ongeveer twee jaar, het luchtruim boven Groningen Drenthe beheerd worden vanaf het LVNL-gebouw op Schiphol Oost.

Deel dit artikel: