Politie en Meerschap: ‘IJs op Paterswoldse- en Hoornsemeer is te gevaarlijk’

nieuws
Foto: Ruben Huisman - 112groningen.nl

Volgens de politie en het Meerschap Paterswoldsemeer zijn de eerste schaatsers op het Paterswoldse- en Hoornsemeer al door het ijs gezakt. Daarom waarschuwen de agenten donderdagmiddag alle mensen die van plan zijn om het ijs op te gaan om hier vanaf te zien.

Het ijs is te dun op de meren en daarom te gevaarlijk om op te schaatsen, aldus de agenten van het politiebureau Groningen-Zuid. Het ijs op het Paterswoldsemeer, Hoornsemeer en Hoornseplas van heel slechte kwaliteit is en zeker nog niet dik genoeg, zo stelt ook het meerschap.

Door de vele wind en sneeuw is het ijs erg onregelmatig en ook als het ijs de komende dagen groeit is de kwaliteit te slecht om veilig te schaatsen.“We willen u dan ook oproepen om niet het ijs op te gaan”, aldus het Meerschap. “Er is in het gebied geen EHBO aanwezig en u gaat dan ook op eigen risico het ijs op. Daarnaast is het belangrijk dat we door de winterpret de druk op de zorg niet verhogen.”