Honderd uur werkstraf voor stelende pakketbezorger uit Stad

nieuws
Foto: Lupus in Saxonia via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA)

Een pakketbezorger uit Groningen is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur voor de diefstal van drie pakketjes. De koerier van DPD had ook drugs voorhanden in zijn auto.

Volgens RTV Drenthe en RTV Noord heeft de pakketbezorger drie keer een artikel bewust niet ingescand, zodat hij ze zelf mee kon nemen. Het ging daarbij om een laptop en twee mobiele telefoons, die de pakketbezorger vervolgens heeft verkocht. Het geldbedrag wat hij daaraan verdiende, moet de pakketbezorger aan de Staat terugbetalen.

In de bedrijfsbus van de man, die hij in 2019 achterliet in Zuidlaren, vond de politie XTC en speed. De stelende bezorger erkende dat deze drugs van hem waren. Ook de diefstal van de pakketjes erkende de Stadjer.