Extinction Rebellion verwacht veel bezorgde burgers bij kickoff Lenterebellie

nieuws

Op vrijdag 26 februari houdt Extinction Rebellion zogenoemde kickoff acties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Tilburg. Op 27 februari vinden decentrale acties plaats, onder meer in Groningen.

De acties zijn divers: van blokkades en het beschilderen van straten tot fietsacties en het uitdelen van “boombommetjes”.
Extinction Rebellion is een mondiale burgerbeweging die zich inzet om het leven op aarde te behouden. XR zet met creatieve en vreedzame acties druk op overheden om te zorgen dat zij in actie komen tegen de klimaatcrisis en ecologische crises. De beweging vindt dat overheden daar te weinig tegen doen, ondanks de ondertekening van het Parijs akkoord en de vele waarschuwingen door wetenschappers.

De actie in Groningen vindt zaterdag vanaf 15.00 uur plaats op de Grote Markt. Het gaat onder meer om een open sprekers-manifestatie. Volgens XR zijn alle acties coronaproof. Zo wordt er alleen in kleine groepjes actie gevoerd, dragen de rebellen mondkapjes en houden zij anderhalve meter afstand van elkaar.