Vier jaar cel en TBS wegens mensenhandel en uitbuiting

nieuws

Tegen een 30-jarige Groninger is vier jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist wegens onder meer mensenhandel en uitbuiting van jonge vrouwen.

De Groninger kreeg nog een waslijst van aanklachten aan zijn broek: Witwassen, mishandeling, bezit van hard drugs, afpersing, diefstal en misbruik van persoonsgegevens en bankpassen.

Volgens het Openbaar Ministerie probeerde hij enkele vrouwen tot prostitutie te dwingen. Hij zette auto’s op naam van zijn slachtoffers en plunderde de bankrekeningen. Ook gebruikte hij de woningen om hennep te telen.

“Ik ben gewoon een fucking crimineel, die verdient zijn geld op alle manieren’”, zo citeerde de officier van justitie in zijn requisitoir de verdachte. Omdat de verdachte eerder is veroordeeld voor mensenhandel en geen enkele besef heeft dat hij een probleem heeft vindt het OM TBS op zijn plaats om de man te behandelen.