Supermarkten nemen maatregelen vanwege avondklok

De supermarkten in Groningen maken zich op voor de avondklok die zaterdagavond om 21.00 uur in gaat. Voor winkels die tot bijvoorbeeld 21.00 uur en 22.00 uur open zijn heeft dat gevolgen.

De avondklok is ingesteld om het coronavirus in te dammen. “Wij gaan om 20.30 uur dicht”, aldus Robert Gils van Plus Gils aan de Oosterhamriklaan in de Indische Buurt. “Als we op dat tijdstip dicht gaan is het personeel allemaal op tijd thuis”. Gils verwacht geen extra drukte in de uren er voor: “We zetten in de avond extra mensen in zodat iedereen op tijd zijn boodschappen kan doen”.

De Coopsluit om 20.45 uur de deuren. Niels van der Schoot van het filiaal aan Meeuwerderweg zegt dat de vakkenvullers na die tijd wel door werken. Ze krijgen een werkgeversverklaring dat ze tijdens de avondklok op straat mogen zijn om huiswaarts te keren. Zowel Gils als Van der Schoot zijn het eens met de avondklok.

De Jumbo en de Albert Heijn supermarkten in de stad gaan net als de Coop om 20.45 uur de deuren sluiten. De Lidl kon nog niet vertellen wat de openingstijden worden tijdens de avondklok. De andere supermarkten zoals Aldi, Spar en Poeisz hebben geen last van de avondklok, want die gaan sowieso al om 20.00 uur dicht.

Deel dit artikel: