‘Oude vrijer’ vindt vaste plek in Jan Goeverneurstraat 

nieuws
Foto: Stichting Straatpoëzie Groningen

Bij de Jan Goeverneurstraat in de Oosterpoort hangt vanaf nu het gedicht ´De oude vrijer´, geschreven door J.J.A. Goeverneur.

Ruim veertig mensen hebben financieel bijgedragen aan het gedicht aan de muur. De feestelijke onthulling komt zodra de omstandigheden het toelaten.

Een deel van Gouverneurs werk is nog steeds bekend:  Van een groen groen knollen knollenland, toen onze mop een mopje was tot en met het roodborstje dat tegen het raam tikt. Ook schreef hij het allereerste Nederlandse stripboek “Reizen en avonturen van mijnheer Prikkebeen”.

Wikipedia weet onder meer ook dat hij voor ‘zijn geliefde Groninger Studentencorps het “Zwaardlied” schreef, een plechtig lied dat nog steeds wordt aangeheven wanneer de Senaat de conversatiezaal op de sociëteit verlaat. Als dank hangt Goeverneur’s geschilderde portret in de leeszaal van het corps’.

Meer info en het volledige gedicht ‘De oude vrijer’ staat op de site van de initiatiefnemer  Stichting Straatpoëzie Groningen: https://www.straatpoeziegroningen.nl/gedichten-in-groningen/goeverneur/