Onderwijspersoneel wil eerder gevaccineerd worden

nieuws
Foto: U.S. Secretary of Defense via Wikimedia Commons (CC 2.0 SA)

Leraren willen eerder aan bod komen in de vaccinatiestrategie van het kabinet. Dat blijkt uit een gezamenlijke brief van de onderwijsinstellingen.

In de brief wordt uitgelegd dat het verzoek gedaan wordt vanwege het grote maatschappelijke belang van het onderwijs en het bovengemiddelde risico op besmetting dat leraren lopen tijdens het uitoefenen van hun werkzaamheden. Ze wijzen erop dat het onderwijs een vitale sector is en dat grote groepen onderwijspersoneel fysiek onderwijs moet blijven verzorgen, onder meer voor het speciaal voortgezet onderwijs, eindexamenklassen en het praktijkonderwijs.

Eerder deze week deed onderwijsbond AOb al een vergelijkbare oproep dat onderwijspersoneel snel gevaccineerd moet worden. Ook politiebonden en Boa’s deden al een oproep. Met de brief sluiten nu alle grote instellingen in het basis- en voortgezet onderwijs, het mbo en het hoger onderwijs zich hierbij aan. Op dit moment wordt er voor leraren geen uitzondering gemaakt, en worden gezonde leraren dus net als anderen ingedeeld op leeftijd.