Maatschappelijk werkers gaan preventief de straat op tijdens avondklok

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Tijdens de avondklok zijn medewerkers van WIJ Groningen preventief aanwezig op verschillende plekken in de gemeente om mensen, die na 21.00 uur nog buiten zijn, te wijzen op de regels.

WIJ Groningen, de gemeente en de politie zijn afgelopen zaterdag begonnen met een pilot, waarbij medewerkers van WIJ de straat op gaan om inwoners te wijzen op de avondklok, mochten zij na 21:00 uur nog op straat zijn. “Wij wijzen hen erop wat de consequenties zijn als ze na 21:00 uur op straat zijn, namelijk een mogelijke boete van 95 euro, als zij zonder geldige reden op straat bivakkeren,” aldus Geth Kuin van WIJ-Groningen.

De medewerkers van WIJ Groningen handhaven niet, maar zijn puur preventief aanwezig. “Dat werd de eerste twee avonden ook gewaardeerd door de inwoners”, vervolgt Kuin. WIJ Groningen is vanaf 20:30 uur tot uiterlijk 21:45 uur actief. Kuin: “De praktijk van de afgelopen dagen leert ons dat de meeste mensen dan wel thuis zijn. De inwoners van Groningen houden zich sowieso erg goed aan de regels, merken wij, op een enkeling na die de tijd niet in de gaten heeft.”