De Vrije Student blij met komst extra studentpsychologen RUG

nieuws
foto: André Huitenga

Universiteitsraadspartij De Vrije Student is blij met de komst van extra studentpsychologen aan de RUG. De studentenpartij heeft zich daar de afgelopen maanden voor ingezet.

De psychologen zijn nodig om de lange wachtrijen terug te dringen en om de extra vraag vanwege de coronapandemie het hoofd te kunnen bieden. Al vóór de coronacrisis kampten de studentpsychologen met lange wachtrijen. “Soms moesten studenten ruim drie maanden wachten op een afspraak,” zegt fractievoorzitter David Jan Meijer.

“Dit is een belangrijke stap in het erkennen van de zware psychologische druk waar veel studenten mee te kampen hebben,” aldus Meijer. “Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op de 3 studenten zijn leven beoordeelt met een zware onvoldoende. Bovendien zien we een grote stijging in de psychische klachten onder studenten, als gevolg van de coronacrisis.” Meijer hoopt dat het niet bij een tijdelijke maatregel blijft. “En daarnaast moeten we ook hard aan de slag me de verlaging van de studie- en werkdruk.”