Supportersvereniging FC Groningen doet oproep om af te zien van compensatie

De supportersvereniging van FC Groningen en twee andere supportersgroepen hebben de oproep gedaan om af te zien van compensatie. Nu door corona er geen publiek bij de wedstrijden mag zijn krijgen seizoenkaarthouders in principe hun geld terug.

Volgens algemeen directeur Wouter Gudde loopt de club daardoor zes tot zeven miljoen euro mis. De supportersgroepen hebben nu dan ook de dringende oproep gedaan om de club te steunen. “We vinden de club nog te terughoudend in het vragen om hulp daarom hebben wij gezegd dan doen wij het wel als supportersvereniging,” zo laat voorzitter John de Jonge weten.

Gudde is blij met de steun van de supporters. “Wij weten heel goed dat wij niet de enige zijn in Noord-Nederland die het zwaar hebben door de coronacrisis. Dat de supporters dit dan doen is dan ook fantastisch.” De Jonge voegt toe: ”Het is een mooi kerstcadeau voor de club. Misschien kan de club met dat geld in de zomer wel weer een speler aantrekken dan kunnen mensen ook zeggen daar heb ik een beetje bij geholpen en dat lijkt mij een mooi gevoel.”

Deel dit artikel:
Adverteren?