RIVM telt 48 nieuwe besmettingen in gemeente en meldt 1 sterfgeval

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 48 personen positief getest op het coronavirus. Ook kwam er één inwoner te overlijden. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn in de gemeente Groningen nu 4.466 personen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 4.418. Dit betekent een stijging van 1,07 procent. Naast een sterfgeval werd in de gemeente ook een nieuwe ziekenhuisopname gemeld. In de provincie Groningen werden het afgelopen etmaal 99 nieuwe besmettingen ontdekt. De meeste besmettingen werden dus gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Het Hogeland gaat het om 12 nieuwe besmettingen, Veendam 9, Westerkwartier 8, Oldambt 7, Midden-Groningen en Stadskanaal 4, Westerwolde 3, Pekela 2 en Appingedam en Delfzijl 1. Voorts wordt er een sterfgeval gemeld in de gemeente Midden-Groningen en is in Westerwolde een patiënt opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk kwamen er de afgelopen 24 uur 4.921 nieuwe besmettingen bij. In de ziekenhuizen liggen nu 1.606 mensen, dit zijn er 77 minder dan dinsdag. Op de Intensive Care-afdelingen liggen 475 patiënten. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 142 en 25 nieuwe IC-opnames. Bij het RIVM werden 66 nieuwe overlijdens gemeld.