Groene Groninger broers in de prijzen

nieuws
Foto: Hanzehogeschool

​​De broers Prof. Dr. Ir. Erik Heeres (RUG) en Dr. Andre Heeres (Hanzehogeschool Groningen) kregen afgelopen woensdag de ‘Groene Groninger’-prijs van SBE uitgereikt, omdat zij met hun onderzoek inzicht hebben gegeven in de route naar groene chemie in de Eemsdelta.

Gedeputeerde Nienke Homan reikte de “De Cor Zijderveld-award”, een beeld van de Chloris chloris (gemaakt door de Groningse kunstenares Annette Hoolsema) afgelopen woensdag uit aan de twee chemici.

Andre Heeres is lector biobased chemie aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij houdt zich bezig met chemische modificaties van biogrondstoffen uit landbouwgewassen. Erik Heeres is hoogleraar chemische technologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen en wetenschappelijke directeur van het engineering instituut van de Universiteit (ENTEG).

Beide broers zijn samen bijvoorbeeld betrokken bij het start-up bedrijf BIOBTX (van hout naar plastics), de innovatiehub Oost Groningen, waar ook het omzetten van agrarische residuen naar hoogwaardige producten centraal staat, en diverse onderzoeks projecten binnen en buiten de regio (b.v. Interreg).