Fruitbomen, struiken en vogelhuisjes uitgedeeld in Noordlaren

Inwoners van Noordlaren krijgen vrijdag en zaterdag allerlei spullen om aan de slag te kunnen met de natuur in hun omgeving.

Landschapsbeheer Groningen deelt onder andere fruitbomen, struiken en vogelhuisjes uit en helpt bij de inrichting van het erf. Hierdoor zouden meer vogels en insecten naar het gebied moeten komen. Het initiatief voor het project kwam van de inwoners zelf. “Veel bewoners maken zich zorgen om biodiversiteit die steeds meer acteruit gaat,” zegt landschapsontwerper Rianne Luring. “Je hoort steeds minder vogels buiten. Maar mensen vinden het soms lastig om daar zelf iets aan te doen. De gemeente wil ook stimuleren dat mensen vergroenen, dus vandaar dat wij passende beplanting en nestkasten uitdelen.”

Ze hoopt dat ze het project ook in andere plekken in de gemeente kan realiseren. “De gemeente Groningen heeft nu ook dorpen als Ten Boer erbij, dus het zou heel mooi zijn om daar door te gaan.”

Deel dit artikel: