Wiebes: ‘Gedupeerden hoeven niet terug te betalen’

nieuws
DEN HAAG - Eric Wiebes (VVD) - Minister van Economische Zaken en Klimaat - ANP Copyright Guus Schoonewille / rijksoverheid.nl

De 88 huiseigenaren in het aardbevingsgebied die onterecht een vergoeding voor de waardedaling van hun huis kregen, hoeven deze niet terug te betalen. Dat meldde minister Eric Wiebes dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

De minister deed zijn uitspraak als antwoord op vragen van SP-kamerlid Sandra Beckerman. In totaal kost de fout, gemaakt door het Instituut Mijnbouwschade en de Nationaal Coördinator Groningen, zo’n 2 miljoen euro.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen dreigde maandag om de teveel uitgekeerde bevingsschade terug te vorderen van de huiseigenaren. Deze ontvingen schadevergoeding voor aardbevingsschade aan hun huis, terwijl ze ook geld kregen voor de nieuwbouw van hun huis.