‘Geen wachtlijsten bij MEE’

nieuws
Foto: google maps

De wachtlijsten bij cliëntondersteuningsorganisatie MEE bestaan niet meer. Dat laat een woordvoerder van MEE aan OOG Tv weten.

Eind-september liet de fractie van de SP in de Groningse gemeenteraad weten dat de wachtlijsten moeten gaan verdwijnen. Raadslid Wim Koks stelde dat door de wachtlijsten mensen die hulp en zorg nodig hebben niet de juiste ondersteuning krijgen. Woordvoerder Margreet Jansen van MEE is enigszins verbaasd over het bericht. “De vraag naar cliëntondersteuning is grillig, met pieken en dalen. Zo zijn er periodes waar mensen direct geholpen moeten worden zoals nu, en soms duurt het wat langer. De SP schetste het beeld hoe de situatie in februari was voor de uitbraak van de coronacrisis.”

In de tussentijd is er veel veranderd
Volgens Jansen heeft Koks in die periode ook contact gehad met MEE. “En in de tussentijd is er veel veranderd en hebben we er alles aan gedaan om de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Dat vinden we ook belangrijk. In deze coronatijd hebben we nieuwe mogelijkheden ontwikkeld waardoor cliënten eenvoudig, snel en laagdrempelig met ons in contact kunnen komen. We zien eenzaamheid bij mensen, spanningen en angstgevoelens. Dus als die mensen contact met ons zoeken, hebben zij direct hulp nodig. Die zitten niet te wachten op een wachtlijst tot zij eens goede ondersteuning kunnen krijgen.” MEE verbaast zich over het feit dat de situatie pas in september in de gemeenteraad werd ingebracht, toen de wachtlijsten al weg waren.

SP: “Dat de wachtlijsten verdwenen zijn is mooi nieuws voor iedereen”
Raadslid Wim Koks van de SP laat weten dat hij zich bij de vragen gebaseerd heeft op twee signalen. Ten eerste op eigen bevinden en ten tweede vanwege het jaarverslag van de Ombudsvrouw. “Dat was het jaarverslag 2019 waarin gesproken werd over wachtlijsten. Dus vervolgens heb ik dat kenbaar gemaakt. Maar ik heb inmiddels ook begrepen dat de wachtlijsten verdwenen zijn. Dus dat is heel mooi nieuws voor iedereen.”