Twitteraccount van Stadsbeheer sluit in december

nieuws

Op 1 december aanstaande sluit het Twitter-account van de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Groningen. Dat laat de dienst dinsdagmiddag weten op het sociale medium. Volgens de gemeente wordt het account te weinig gebruikt.

Op Twitter wordt dinsdagmiddag over het algemeen negatief gereageerd op het besluit. “Volgens mij was dit het beste account van de gemeente. De drempel om te melden wordt zo hoger, erg zonde” zo stelt René Bolle, fractievoorzitter van de CDA-gemeenteraadsfractie op Twitter. Ja precies, “Als ik eerst een heel formulier moet invullen ben ik er waarschijnlijk snel flauw van, en dan ben ik vast niet de enige.”

Meldingen van losse stoeptegels, zwerfvuil of een fietswrak kunnen vanaf dat moment gedaan worden via de website of het Twitter-account van de gemeente Groningen.