SP Groningen kiest nieuw afdelingsbestuur: “Meer en betere buurtacties”

nieuws
Eigen foto SP. Creative Commons CC BY 4.0

De SP-afdeling Groningen heeft zaterdag een nieuw bestuur gekozen. Daarbij is afgesproken dat men de komende periode het aantal buurtacties wil intensiveren maar dat er ook veel aandacht is voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.

De ledenvergadering die vanwege de coronamaatregelen digitaal plaatsvond werd drukbezocht. Daan Brandenbarg werd verkozen als afdelingsvoorzitter, Bob de Greef als secretaris. Daarnaast werden nog negen algemeen bestuursleden gekozen. Tijdens de vergadering werd duidelijk dat men door wil gaan met de lopende buurtacties. “Onze buurtacties met Groningers voor beter woon- en leefomstandigheden zorgen voor meer zeggenschap van bewoners. Daar gaan we mee door, maar dat moeten we ook meer en beter gaan doen”, aldus Daan Brandenbarg.

De SP is in veel buurten met huurders in actie voor lagere huren, beter onderhoud en meer isolatie. “Deze acties zijn succesvol en zorgen voor nieuwe leden. We maken de koppeling tussen volkshuisvesting en betaalbare en schone energie.” Bij deze acties ligt momenteel vanwege de coronapandemie wel een uitdaging. De SP is daarom op zoek naar creatieve manieren om mensen te verenigen. “Waar we eerst mensen in buurthuizen samen brachten, doen we dat nu via onlinebijeenkomsten of door te bellen met mensen. Actie is nu harder nodig dan ooit. Want de pandemie vergroot de al bestaande ongelijkheid. Het is aan onze partij om dat te blijven bestrijden, op elke manier die we daarvoor kunnen verzinnen.”

Noot: bijgaande foto is een archieffoto die gemaakt is voor de coronacrisis

Deel dit artikel: