Overleg over heropening horeca

nieuws
DEN HAAG - Eric Wiebes (VVD) - Minister van Economische Zaken en Klimaat - ANP Copyright Guus Schoonewille / rijksoverheid.nl

Het Kabinet onderzoekt, samen  met de horecasector en MKB Nederland, of het mogelijk is om bepaalde horeca-activiteiten toch weer veilig te kunnen laten plaatsvinden. Dat liet minister Eric Wiebes donderdag weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Wiebes houdt hele ruimte slag om de arm, want heropening kan alleen als ‘het epidemiologisch beeld dat toestaat’. “Te denken aan een segmentering naar activiteiten of typen, die handhaafbaar, uitvoerbaar en uitlegbaar zijn”, zo schrijft Wiebes. Dat betekent dat het Kabinet inzet op heropening van bepaalde horeca-activiteiten, waarbij weinig of geen groepsvorming, contactmomenten en reisbewegingen zijn.

Het moet volgens Wiebes gaan om ‘eigenstandige restaurants’, dus kroegen blijven wel gesloten. Ook een gezondheidscheck, registratie, zitplaats en 1,5 meter afstand houden blijven verplicht.

“De ondernemer is zelf primair verantwoordelijk voor de naleving van de coronamaatregelen”, gaat Wiebes verder. Dat betekent dat alleen activiteiten kunnen worden hervat, die makkelijk door de ondernemers zelf zijn te controleren.

Deel dit artikel: