Mick Jagger opent ‘The Rolling Stones – Unzipped’ online

nieuws

Het Groninger Museum gaat op vrijdag 20 november weer open, en trapt dan meteen af met ‘The Rolling Stones – Unzipped’. Een dag eerder heet zanger Mick Jagger de bezoekers welkom.

Jagger opent de tentoonstelling online, op donderdag 19 november om 17.00 uur, op de website http://rollingstonesgroningen.nl”. Leo Blokhuis verzorgt een interview met Mick Jagger en toont samen met directeur Andreas Blühm enkele highlights uit de tentoonstelling. Ook interviewt Blokhuis een aantal bekende Nederlanders die groot fan zijn van de band. Het gaat onder meer om Klaas Knot (president van De Nederlandsche Bank) en de presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Humberto Tan.

Op donderdag 19 november kunnen sponsoren en leden van de Vrienden van het Groninger Museum alvast een kijkje nemen, Een dag later is het ‘gewone’ publiek welkom. Het museum is alleen toegankelijk met een toegangskaart voor een bepaald tijdslot dat vooraf via de website is gereserveerd. Tickets zijn vanaf 14 november te koop via rollingstonesgroningen.nl. Tickets worden telkens per week verkocht. Elke zaterdag zijn er weer nieuwe tickets beschikbaar.

De expositie toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Het gaat om instrumenten, stage designs, zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en hun bescheiden woning in Edith Grove in Londen

Deel dit artikel: