Rechter stuurt studenten weg uit kantoorgebouw aan Eemsgolaan

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Hogeschool NHL Stenden mag geen dagonderwijs meer geven in een kantoorgebouw aan de Eemsgolaan in Groningen. Dat bepaalde de Rechtbank Noord-Nederland afgelopen week in een kort geding. Dit werd aangespannen door een advocatenkantoor in hetzelfde pand.

Volgens advocatenkantoor Yspert Advocaten schaadde onderwijs het ‘zakelijke karakter’ van het pand. Vanaf 1 september van dit jaar gebruikt NHL Stenden het pand voor onderwijsactiviteiten, waardoor er volgens het advocatenkantoor overlast ontstaat. De hogeschool zat al in het pand toen het advocatenkantoor er zijn intrek nam. Op dat moment werd er nog geen onderwijs gegeven.

Omdat verhuurder BVG het pand had aangeprijzen als ‘hoogwaardig kantoorpand met een zakelijke uitstraling, te midden van andere (zakelijke) dienstverleners’, past onderwijs aan studenten niet bij de aard van het pand en de daaromover gesloten huurovereenkomst. Binnen veertien dagen moeten de onderwijsactiviteiten in het pand (tussen 07.00 en 18.00 uur) gestopt zijn, anders moet de verhuurder een dwangsom van 10.000 euro per dag betalen.