OOG lanceert eerste Groningse nieuwspodcasts

nieuws

Vanaf deze week komt OOG met podcasts die speciaal gericht zijn op nieuws uit de stad Groningen. De eerste podcast-serie ‘Groningen Deze Week’ is vanaf vandaag te beluisteren via alle reguliere platformen, waaronder Spotify en Apple Podcasts.

In de eerste wekelijkse podcast ‘Groningen Deze Week‘ brengt de redactie van OOG elke vrijdag een overzicht met de hoogtepunten van wat er die week gebeurd is in Groningen. Fragmenten, achtergronden en gesprekken met de hoofdrolspelers uit het nieuws komen aan bod in de podcast, gepresenteerd door Hielke Boersma. De podcast ‘Groningen Deze Week’ verschijnt iedere vrijdag om 11:00 uur ‘s ochtends en wordt gepubliceerd via de podcasts-pagina op de website van OOG. In de eerste aflevering geeft nachtburgemeester Merlijn Poolman zijn kijk op de invloed van de coronamaatregelen op de Groningse horeca.

‘Grote behoefte aan nieuwe vertelstijlen’

“We proberen op zoveel mogelijk manieren en op zoveel mogelijk platformen Stadjers op de hoogte te houden van wat er speelt in Groningen”, vertelt Hielke Boersma “Dat doen we al via TV, radio, de website en sociale mediakanalen. We zien dat er een groeiende behoefte is aan audio content en dat podcasts in Nederland aan een opmars bezig zijn. We spelen natuurlijk graag in op die behoefte en zetten hiermee een volgende stap in ons doel om te blijven experimenteren met vertelstijlen. Zeker in tijden van corona is het belangrijk om Stadjers op zoveel mogelijk manieren te bereiken.”

Grote Markt 1

Volgende week begint daarnaast de podcast serie Grote Markt 1, waarin de gemeentepolitiek besproken wordt door Wouter Holsappel en Ecco van Oosterhout.