FC Groningen stunt en wint in eigen huis van Ajax

Het is een naar aanzicht hier voor mij. Een volledig leeg stadion met een spandoek: ‘Niemand krijgt het noorden klein!’. Door de Corona-crisis zal de Trots van het Noorden vanmiddag zonder haar aanhang moeten spelen tegen Ajax. Na het pijnlijke verlies tegen FC Twente vorige week zal FC Groningen zich willen laten zien tegen de Amsterdammers. Volg het hier live vanaf 12:15.

AFGELOPEN! FC Groningen wint net als vorig seizoen met 1-0 thuis van Ajax!

90+7’ Nog twee minuten tegenhouden.

90+4’ Nog vijf minuten..

90+1’ Acht minuten extra tijd..

90’ Traore kopt in de handen van Padt!

88’ FC Groningen countert. El Messaoudi schiet via een Amsterdams been over.

86’ Dat had ‘m toch moeten zijn voor Ajax! Padt redt een inzet en daarna schieten zowel Tadic als Huntelaar op het Groninger houtwerk. Een engeltje kijkt op het veld vanaf de lat.

85’  Tagliafico kopt naast. Nog een dikke vijf minuten te gaan met nog flink wat blessuretijd.

84’ Higler wil dat Padt ophoudt met tijdrekken.

83’ Een misverstand tussen Padt en Matusiwa loopt maar net goed af.

80’ Neres geeft laag voor op Promes. Hij schiet een bijna niet te missen kans hoog over.

77’ Padt moet behandeld worden aan een blessure. Nigel Bertrams loopt warm.

74’ Lundqvist schiet op de paal! Twee kansen achter elkaar voor de Trots van het Noorden om Ajax op 2-0 te zetten.

70’ Wissels FC Groningen: Joosten en El Hankouri vervangen doelpuntenmaker Balk en Strand Larsen.

70’ Traore en Ekkelenkamp erin voor Ajax als Strand Larsen behandelt wordt aan een blessure.

66’ Alvarez kopt over namens de Amsterdammers.

63’ FC Groningen is op dit moment de bovenliggende partij.

60’ Een gele kaart voor Gravenberch na een charge op Matusiwa.

58’ Grote kans voor El Messaoudi die een klutsbal niet weet te verzilveren.

54’ Een vrije trap van Labyad wordt gepakt door Padt.

49’ DOELPUNT FC GRONINGEN! REMCO BALK! Strand Larsen schiet bekeken op doel en Onana keert half. Remco Balk, de basisdebutant, schiet de rebound binnen. 1-0!

46’ De tweede helft is van start. Kan FC Groningen stunten in eigen huis? Over 45 minuten weten wij meer.

Het is rust. FC Groningen heeft het een fase moeilijk gehad tegen de Amsterdammers, maar speelde eigenlijk een heel degelijke eerste helft tegen de Champions League-deelnemer. De stand na 45 minuten: 0-0.

45+1’ Enorme kans voor Promes.. De aanvaller wordt weggestoken door Daley Blind en hij schiet oog in oog met Sergio Padt naast.

39’ De spits kan weer verder.

38’ Strand Larsen ligt geblesseerd op het veld en wordt verzorgd.

34’ Laatste tien minuten niet al te veel gebeurd bij FC Groningen – Ajax. De druk van Ajax lijkt wat afgenomen.

24’ Grootste kans tot nu toe voor FC Groningen: Strand Larsen springt hoog en kopt een voorzet van Dankerlui over het doel van Onana. FC Groningen speelt op de counter.

22’ Ryan Gravenberch schiet centimeters naast namens Ajax. FC Groningen heeft het lastig. Ajax dominant.

21’ Een lange bal van Padt gaat naar Lundqvist. Laatst genoemde krijgt zijn voorzet net niet bij Daniel van Kaam.

17’ FC Groningen staat flink onder druk. Nu drie gevaarlijke hoekschoppen achter elkaar van Amsterdamse makelij.

15’ Een hoekschop van Tadic komt uit bij Alvarez. Hij peert de bal via een Groninger naast.

11’ FC Groningen lijkt te kunnen counteren, maar Van Kaam krijgt de bal niet bij Remco Balk die richting het strafschopgebied van Ajax sprintte.

6’ Eerste kans voor Ajax. Zakaria Labyad kopt een bal in de handen van Padt.

1’ Remco Balk heeft afgetrapt. FC Groningen – Ajax is begonnen!

Remco Balk maakt vanmiddag zijn basisdebuut in de Eredivisie en niet tegen de minste tegenstander. Ajax kent een perfect seizoen tot nog toe en won afgelopen week met 2-1 thuis van Vitesse. FC Groningen zal zich willen revancheren van vooral een dramatische eerste helft op bezoek bij FC Twente. Aanwinst Allesio Da Cruz is er nog niet bij voor de Groningers.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, Van Hintum; Matusiwa, El Messaoudi, Van Kaam, Lundqvist; Strand Larsen, Balk

Opstelling AFC Ajax: Onana, Timber, Alvarez, Blind, Tagliafico; Mazraoui,  Gravenberch, Labrador; Anthony, Tadic, Promes

Scheidsrechter: Dennis Higler