Groningers worden vaker bedreigd

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het aantal geweldsincidenten in de gemeente Groningen is in het tweede trimester van 2020 met 47 toegenomen naar rond de 465 meldingen in vier maanden. Volgens onderzoeksbureau OIS Groningen is dat vooral te wijten aan een stijging van het aantal meldingen van bedreiging in de Stad, zo blijkt uit de Veiliheidsmonitor van het OIS.

Bedreiging en mishandeling namen beide 44 procent van de meldingen van geweld voor hun rekening in de middelste vier maanden van het jaar.

Bij een aantal andere politiecijfers zijn ook stijgingen waar te nemen. Ten eerste is het aantal fietsendiefstallen licht gestegen vergeleken met de eerste vier maanden van het jaar, maar ligt nog altijd lager dan alle perioden in 2017 tot en met 2019. Ook het aantal diefstallen uit motorvoertuigen is gestegen.

Zoals verwacht in de coronacrisis zijn er ook meer meldingen van overlast. De stijging is dan ook het grootst in geluidsoverlast, maar ook verwarde personen, dak- en thuislozen en jongeren zorgden vaker voor klachten.

Deel dit artikel: