Brandweer in actie in St. Anthony Gasthuis nadat bewoners vreemde lucht ruiken

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

De Groninger brandweer moest vrijdag aan het einde van de middag in actie komen in Het Sint Anthony Gasthuis aan de Rademarkt nadat bewoners een vreemde lucht roken. Dat meldt Joey Lameris van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De brandweer werd rond 17.30 uur gealarmeerd waarop er uitgerukt werd met een tankautospuit. “Bewoners roken een vreemde lucht in hun woning”, vertelt Lameris. “Ze vertrouwden het niet en hebben daarop het alarmnummer gebeld. Brandweerlieden zijn na aankomst direct een onderzoek gestart waarbij ze verschillende metingen hebben uitgevoerd.” Naar alle waarschijnlijkheid werd er een kleine hoeveelheid gas gemeten want één van de woningen werd daarop geventileerd.

De oorzaak zijn mogelijk werkzaamheden die afgelopen week werden uitgevoerd. “Een bedrijf is bezig geweest met het vervangen van gasleidingen vertelde een bewoner mij. Vermoedelijk is daar iets mis gegaan.” Behalve de brandweer kwam ook energiebedrijf Enexis ter plaatse. Er hoefden geen woningen ontruimd te worden. Ook raakte er niemand gewond.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl